Vsako leto na šoli obeležimo slovenski kulturni dan oz. Prešernov dan, kot ga radi imenujemo, in tudi letošnje leto ni bilo izjema. Pripravili smo krajšo proslavo, v kateri smo nastopali učenci, Vokalna skupina UP, ki je zapela dve čudoviti pesmi, in slavnostni govornik Vjekoslav Bokor, predsednik društva upokojencev Dobova-Kapele.

V svojem govoru je povedal, da so umetniki prav otroci, saj je njihov talent  prepoznaven že v otroštvu. Pomembno vlogo imajo dobri vzgojitelji in učitelji, ki s svojim znanjem, sposobnostmi, neizmerno voljo in energijo vzpodbujajo in pomagajo razvijati ta talent. Tako s svojim vztrajnim delom oblikujejo mlade umetnike, ki vse na kulturnih prireditvah navdušujejo. Predstavil je še svoj vsakdan upokojenca. Poudaril je, kako so člani društva upokojencev dejavni na različnih področjih, tudi na kulturnem, in kako skrbijo, da ostanejo vitalni ter da se med seboj obiskujejo, razveseljujejo in si pomagajo.

Učenci centralne in podružnične šole smo deklamirali, med drugim tudi znan satiričen sonet Apel in čevljar, ter igrali na inštrumentih. Združeni zbor je zapel nekaj zimzelenih pesmi. Dvorano je napolnila s petjem tudi naša svetovalna delavka Nina Berger. Ves program sva povezovala Anej Šitnik in Julija Slaček Pavuna. Na koncu se je naša ravnateljica Ivana Baškovič vsem nastopajočim zahvalila z rožico.

Na to proslavo smo se pripravljali kar nekaj časa in na koncu menim, da je bila zelo uspešna.

Julija Slaček Pavuna, 6. b, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Foto: Nina Iskra Tomc

(Visited 170 times, 1 visits today)