V petek, 19. 1. 2018, je šolski sklad OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova organiziral dobrodelno prireditev, na kateri so v sodelovanju s Športno-kulturnim društvom mažoretke Dobova zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad.  V Kulturnem domu so mažoretke izvedle svojo predstavo Cirkus.

Ko smo prispeli pred vhod v dvorano, so nas tam pričakale mažoretke s pokovko in z veliko veselja so nas pospremile v dvorano. Pred začetkom predstave nas je pozdravila predsednica upravnega odbora šolskega sklada Tamara Ogorevc. Povedala nam je, da je denar namenjen sofinanciranju šol v naravi, za pomoč družinam in za nagradni izlet izjemnim učencem ter za nadstandardno opremo. V 7 letih je šolski sklad namenil otrokom in učencem že 22.300 evrov.

Nato se je predstava začela, nastopale so mažoretke iz vseh starostnih skupin. Predstavile so se z različnimi točkami, katerih osrednja tema je bila cirkus.  Predstavo sta ves čas lepo povezovala klovn in klovnesa. Lahko smo si ogledali tudi predstavo, ki je ni v nobenem drugem cirkusu. To je bil nastop zlatih angelov. Za konec pa se je ravnateljica naše šole Ivana Baškovič zahvalila vsem nastopajočim in jim izročila sladko darilo.

V predstavi smo vsi res uživali, se nasmejali in zabavali ter se na koncu tudi fotografirali. Hkrati pa smo zbrali tudi denar za šolski sklad.

Urša Nakani in Jannette Mežnarec, 8. a

Fotografije: Eva Martinčič, 8. a, in Špela Križanić

(Visited 287 times, 1 visits today)