Zielona Góra je res lepo mesto. To smo namreč ugotovili danes, ko smo pod prijetnim vodenjem treh poljskih učiteljic angleščine odkrivali skrite kotičke tega starega poljskega mesta.

Našli smo jih veliko, predvsem pa smo z veseljem iskali majhne bakrene Bacchuse – podobe boga vina, posejane po celotnem starem mestnem jedru.  S poljskimi prijatelji smo se na igralih vrteli in plezali po pajkovi mreži.

Vodičke so nas peljale tudi v palmin vrt, ki so ga do sedaj večkrat povečali (oz. povišali), saj palme v njem kar ne nehajo rasti. V njem smo našli nešteto različnih tropskih rastlin, ogromno leseno uro in tudi želve. Sledilo je kosilo v šoli ter ogled planetarija. Tam smo računali našo težo na posameznih planetih osončja. Ugotovili smo, da bi bili na Marsu veliko lažji, na Jupitru pa »težkokategorniki«.

Večer smo zaključili s kebabom, ki nas je okrepčal za naporne vaje. Jutri je namreč tekmovanje, v katerem se bodo predstavili najbolj talentirani oz. najpogumnejši učenci šole gostiteljice, učenci njihove pobratene šole iz Nemčije ter mi.

(Visited 187 times, 1 visits today)