V petek, 24. 11. 2017, smo imeli učenci 8. in 9.razreda OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova tehnični dan. Izdelovali smo različne didaktične igre, pri katerih se poleg zabave tudi kaj naučiš. Nekaj iger bomo ponudili na stojnicah šolskega sklada v zameno za prostovoljni prispevek.

Zjutraj smo se razdelili v štiri skupine. Prva je izdelovala plastične ploščice s črkami in podstavke zanje ter lesene igralne kocke, druga skupina sestavljanke, spomin in mikado, tretja skupina pa škatle za igre in lesene figurice za šah. Naša, četrta skupina je izdelovala tri različne igre. Za prvo igro smo izdelali kartice na katerih je bila na eni strani slika z različnimi predmeti, ki smo jo sami narisali, in na drugi strani vprašanja. Da pa bi bilo bolj zanimivo in poučno, smo vprašanja napisali v angleškem jeziku. Za igro so potrebne tudi igralne kocke, ki jih je izdelala prva skupina. Vse skupaj smo shranili v škatlo, izdelek tretje skupine. Pri drugi igri smo naredili igralno ploščo iz kartona in nanjo narisali kvadratno mrežo. Učenci iz prve skupine pa so nam zanjo priskrbeli plastične ploščice s črkami in podstavek. Sledilo je še izdelovanje tretje igre, za katero smo pripravili majhne kartončke, jih okrasili in nanje napisali vprašanja in seveda tudi odgovore.

Naše delo so prišli opazovati prvošolčki. Preizkusili so se v sestavljanju puzzlov. Bilo jim je zelo všeč.

Na tehničnem dnevu sem se zabavala in se tudi nekaj naučila. Upam, da bodo naše igre všeč vsem, ki se bodo igrali z njimi.

 

Urša Nakani, 8. a

Foto: Eva Martinčič, 8. a

(Visited 171 times, 1 visits today)