V sredo, 6. 3. 2024, smo se trije učenci iz šolskega parlamenta odpravili v Mladinski Center Brežice na 34. otroški občinski parlament. Tam so nas najprej razdelili v dve skupini in kmalu za tem smo začeli z delavnicami.

V prvi delavnici smo se pogovarjali o temi letošnjega otroškega parlamenta – duševno zdravje otrok in mladostnikov. Pogovarjali smo se o tem, kaj sploh je duševno zdravje, kako ga izboljšati, zakaj imajo mladostniki težave z duševnim zdravjem … Delavnica je bila zelo zanimiva in s skupino smo dobili kar nekaj idej o izboljšanju duševnega zdravja mladostnikov.

Kmalu po prvi delavnici smo začeli z drugo. Tam smo se pogovarjali o našem varnem prostoru. Ugotavljali smo, kakšen ta prostor sploh je, kaj na nas vpliva pozitivno, kaj na nas vpliva negativno in kako mladostniki sprejemajo menjave okolja in posledično tudi varnega prostora. Na delavnici smo se naučili veliko novega o samem počutju in dejavnikih, ki vplivajo nanj.

Po delavnicah smo imeli nekaj časa za malico, nato pa smo se vsi skupaj o temi znova pogovorili. Vsak je imel priložnost povedati svoje mnenje o temi ali zastavljenemu vprašanju in na podlagi povedanega smo kasneje izglasovali dva predstavnika, ki bosta predstavljala občino v Državnem zboru. Letošnji predstavniki otroškega parlamenta smo OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova (Zala Rogič) in  OŠ Bizeljsko (Emily Škof). Izglasovali smo tudi dve temi, o katerih bi se lahko pogovarjali v naslednjem letu.

Tako se je dogodek zaključil, mi pa smo se odpravili domov.

 

Zala Rogič

(Visited 100 times, 1 visits today)