V petek, 21. 12. 2018, smo imeli na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti in hkrati tudi prireditev ob koncu koledarskega leta.

Zjutraj smo se zbrali v jedilnici. Proslavo smo pričeli s himno in božičnimi pesmimi, ki nam jo je zapel zbor. Sledila je predstavitev o tem, zakaj praznujemo 16. decembra dan samostojnosti in enotnosti. Pripravile so jo učenke Julija Slaček Pavuna, Zala Frigelj in Ema Kežman.

Proslavo smo nadaljevali s bolj prazničnim in zabavnim delom. Dekleta iz 7. b so se predstavile s plesom. S sambo in rok’n’rollom so nas zabavale učenke izbirnega predmeta ples. 5. razred se je predstavil z deklamacijo, 3. razred pa je zaigral na glasbila in zapel pesem. Fantje 9. razreda so zaplesali plese iz računalniške igrice, ki jim zapolnjuje prosti čas. Učenci 2. razreda so deklamirali, 1. razreda pa se je prestavil s prikupno gledališko igrico o Muci Copatarici. Učenci 6. razreda so uprizoril skeč, učenci 8. razreda pa so zapeli pesmico Baby shark. Nato nas je prijazno nagovorila naša ravnateljica Ivana Baškovič in nam vsem skupaj zaželela lepe praznike. Prireditev so zaključile učenke 9. razreda z božično pesmijo, zatem pa smo vsi skupaj priklicali dedka Mraza, ki je vsakemu razredu podaril vrečko čokoladnih bonbonov.

Kljub temu, da nam je v šoli lepo in se zabavamo ob pridobivanju novih znanj, se vsi veselimo božičnih in novoletnih pravnikov. V šolo se ponovno vrnemo 3. januarja, ko bomo vsi spočiti in pripravljeni na nove izzive.

Urša N., 9. a

Foto: Eva M., 9. a

(Visited 248 times, 1 visits today)