Kdaj: 5. februar ob 18.00

Kje: https://safe.si/safesi-videi/pogovor-za-starse-vzgoja-za-internet

Spletno nasilje postaja vedno večji izziv, s katerim se srečujete tudi v šolah. Spletnega nasilja med učenci in dijaki je veliko. Veliko incidentov je sicer mogoče razrešiti s pogovorom z vpletenimi, kar na šolah večinoma uspešno izvajate. Pri preprečevanju spletnega nasilja je ključnega pomena tudi vloga staršev, ki postane še toliko bolj pomembna tisti trenutek, ko starši otrokom omogočijo stik z internetom.

Na Safe.si že leta ugotavljamo, da je ozaveščenost staršev glede spletnih tveganj, ki so jim njihovi otroci izpostavljeni, pomanjkljiva. Zato smo se ob letošnjem dnevu varne rabe interneta odločili, da bomo osrednji dogodek pripravili ravno za starše.

V torek, 5. februarja 2019, na dan varne rabe interneta bomo pripravili spletno oddajo v živo z naslovom Vzgoja za internet. V njej se bo naša sodelavka Maja Vreča z dr. Albertom Mrgoletom, psihologom, sociologom, družinskim terapevtom, Imago partnerskim terapevtom in pravnim strokovnjakom dr. Benjaminom Lesjakom pogovarjala o temah, ki so za starše zanimive in pomembne. V pogovoru se bodo dotaknili primernega časa, da se otroci srečajo s sodobno tehnologijo, varovanja zasebnosti, pomanjkanja empatije pri otrocih in najstnikih, objavljanja posnetkov na družabnih omrežjih, zaščitniški vlogi staršev in o problematiki spletnega nasilja.

Oddaja se bo začela ob 18:00 in se zaključila ob 18:50. Posnetek bo kasneje na voljo na našem spletnem mestu Safe.si.

 

Povzeto po: www.safe.si

(Visited 21 times, 1 visits today)