PŠ Kapele

V sredo, 15. februarja, so učenci na podružnični in matični šoli pričeli s pripravami na pustno rajanje in v okviru tehniškega dne izdelovali maske, ki jih bodo nadeli na pustnem karnevalu Fašjenk Dobova.

Učenci PŠ Kapele so navsezgodaj spoznali koreografijo, ki jo je pripravila učiteljica športa, Simona Bortek. Z navdušenjem so se naučili ples, ki ga bodo zaplesali naslednjo soboto na karnevalu. Učenci 4. razreda so nato izdelovali maske iz kartona, ki predstavljajo element zrak, učenci od 1. do 3 razreda pa so le-te pobarvali.

Učenci na matični šoli so izdelovali različne maske po triadah, saj bo vsaka triada na pustnem karnevalu predstavljala svoj lasten element – vodo, zemljo in ogenj.

Vsi učenci z nestrpnostjo pričakujejo, da bodo lahko svojim staršem in širšemu občinstvu pokazali svoje izdelke in se izrazili skozi ples… In naj se pustne norčije prično …

OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

V sredo, 15. 2. 2023, smo imeli na šoli tehniški dan. Ustvarjali smo maske, ki joh bomo nato nosili na pustni povorki , ki bo naslednjo soboto v Dobovi.

Ime naše maske je 4 elementi. Osnova zanjo je prepričanje starih Grkov, da je svet sestavljen iz štirih elementov: zraka, vode, ognja in zemlje.

Na PŠ Kapele so se učenci oblekli v »zrak«, na OŠ Dobova pa se je prva triada prelevila v »vodo«, druga v »zemljo in tretja v »ogenj«.

Najprej smo ustvarjali maske, nato pa smo na igrišču vadili koreografijo, s katero se bomo predstavili na sobotni povorki.

Novinarski krožek OŠ dr. J. Toporišiča Dobova

(Visited 311 times, 1 visits today)