O Veseli šoli

 

Na tekmovanju tekmujem že tri leta. Vsakokrat se mi je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje. Prvič, leta 2019/20 je državno tekmovanje odpadlo zaradi epidemije in sem pisala le poskusno, ker je bilo le prvič. Naslednje leto – lani mi je zmanjkala 1 točka do zlatega priznanja, torej sem dobila srebrno priznanje. Letos pa se mi je posrečilo in sem dobila zlato priznanje in se uvrstila med najboljših 8 v moji kategoriji.

Najboljše je Vesela šola počastila z zaključno prireditvijo na odprtem gledališču v Studencu pri Krtini. Voditelj Boštjan Gorenc – Pižama je poskrbel za smeh in zabavo, gostje in podeljevalci nagrad so bili: Nik Škrlec, voditelja Malih sivih celic Juš Milčinski in Rok Škrlep, za glasbo pa je poskrbel duo BQL. Mladinska knjiga, ki je sponzor tega tekmovanja, je poskrbela za bogate nagrade.

Da sem prišla do tega uspeha, sem morala veliko prebrati: 7 učnih tem (Svet knjig, Odkrivanje novega sveta, E-odpadki, Antarktika, Umetna inteligenca, Slovenija v srcu Evropske unije ter Čarobno kiparstvo), ki izhajajo vsak mesec v reviji PIL, posebne članke iz te revije ter izvrstno knjigo Golmanka in morje.

V veliko podporo sta mi bila ati in mami ter mentorica Metka Kajtna. Letos sem se na lov za znanjem podala sama, vabim pa vas, da se mi naslednje leto pridružite, da bomo skupaj širili znanje, ki ni napisano v nobenem učbeniku.

Anja Zadravec, 6. a 

 

(Visited 185 times, 1 visits today)