V šoli

Danes pa je šlo zares. Prišli smo v šolo, si jo ogledali in imeli tudi čisto pravi pouk.  Po toplem sprejemu gostiteljev so nas navdušili široki hodniki, polni čudovitih poslikav, soba za sprostitev, VR očala, s katerimi smo se pri uri biologije »potopili« v virtualni laboratorij, in oprema računalniških učilnic, v katerih smo s poljskimi prijatelji ustvarjali strip o slovenskih ljudskih junakih. Ti nas bodo namreč spremljali tekom tedna.

Naša angleščina je bila pri tem na preizkušnji, a uspelo nam je! Uspešno smo predstavili Martina Krpana, Petra Klepca in Lepo Vido. In poljski učenci so nas celo razumeli! Pri uri računalništva smo na podlagi njihovih zgodb ustvarili strip oz. nadaljevanje. Tu naša domišljija ni imela meja, saj se je klasika spremenila v moderno različico. Po šolskem kosilu je sledilo iskanje avtobusa. Presenetila nas je deklica, ki nam je v tekoči angleščini pomagala kupiti avtobusne karte. Naš hostel se nahaja v samem centru mesta. Imamo srečo – vse je na dosegu roke. Sprehod po mestu je bil poln drobnih presenečenj, ki smo ga zaključili s top večerjo v piceriji.

Po napornem dnevu je pred pisanjem vtisov v dnevnike ostalo še nekaj energije za telovadbo. Postelja že kliče, zato se z novimi vtisi oglasimo jutri.

(Visited 166 times, 1 visits today)