»…danes je moj dan…« nas je prebudila pesem. Hitro smo poskakali iz postelj in pokukali skozi vrata sob – navodila: umivanje, preoblačenje in pospravljanje sobe, nato ocenjevanje le-teh. Kot smo obljubili – danes so ocene že zelo visoke. J

Po zajtrku smo nadaljevali delo v dveh skupinah – dobovski mehurček je zaradi deževnega jutra streljal z lokom v hodniku doma. Urili smo natančnost in se pri tem neizmerno tudi zabavali.

Kapelski mehurček pa se je spopadel s tehniškim izdelkom – vozičkom na balon. Ko je bil izziv – meriti, natančno rezati, žagati in sestaviti, opravljen, smo vozičke preizkusili in ugotovili, da na prevoženo dolžino vplivajo število vpihov v balonček, podlaga in masa vozička.

Dopoldan smo zaključili na igrišču, kjer smo se sprostili med igrami z žogo in štafetnimi igrami.

Po kosilu smo Kapelci slikali na panjske končnice, Dobovčani pa se spoznali z orientacijo v naravi, izdelali kompas, na koncu pa je sledilo presenečenje, saj je učiteljica Tina pripeljala svojo psičko Soči, ki smo jo lahko nagradili z manjšim piškotkom in pobožali.

Po večerji smo se odpravili na večerni sprehod z lučkami. Spoznali in ogledali smo si veliko novih zvezd in se sprehodili po nebu polnih zvezd.

Že tretji dan je za nami in minil je zelo hitro – torej smo uživali.

(Visited 199 times, 1 visits today)