Danes, 24. 4. 2023, smo na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova imeli eko dan, ki sta ga 2. in 3. triada začeli z čistilno akcijo. Dan smo posvetili dnevu Zemlje, ki je bil v soboto 22. 4. 2023.

1. razred se je pogovarjal o Zemlji in njenih značilnostih. Dan so učenci nadaljevali na svežem zraku z različnimi dejavnostmi.

V 2. razredu so si ogledali EKO oglas in se zunaj razgibal.

Učenci 3. razreda so dan začeli z vožnjo s skiroji. Imeli so pogovor o Zemlji in si ogledali številne filmčke. Izdelali so spomin na temo narave.

4. razred je dopolnjeval znanje o ločevanju odpadkov z gospo Petro Osojnik. Ogledali so si filme, ki jih je poslala učiteljica Erna, ponovili pa so še učno snov na to temo.

V 5. razredu so bili ustvarjalni in so izdelali svoje male kompostnike iz lesenih palčk.

Učenci 6. razreda so računali ogljični odtis svetil in električnih naprav za učilnice matematike, kemije in računalniške učilnice. Imeli so tudi delavnico zavržene hrane in v odpadne tetrapake sadili rožice.

7. razred je imel predavanje o vodi, nato so pa šli učenci peš do mlake na Malem Obrežu in naredili poizkus potapljanja v naravi. Po skupinah so potem rešili delavne liste.

8. razred je odšel do čistilne naprave na Mostecu, v šoli pa so učenci izdelali model pljuč in čutil.

9. razred je imel predavanje o različnih odpadkih, potem pa se je razred razdelil v skupine. Prva skupina je izdelovala zunanjo inštalacijo z naravnimi materiali – ples Zemlje, druga skupina je ustvarjala video z naslovom »Od elektrarne, do doma«, tretja skupina pa je imela novinarsko delavnico.

 

Avtorici: Nicole Vinko in Ajda Maček

Fotografije: Gaj Dvornik

(Visited 212 times, 1 visits today)