Učenci 9. razreda smo imeli zaključni izlet v Gardaland, kjer smo obiskali adrenalinski park. Ta dan smo komaj čakali.

V četrtek, 14. 9. 2017, smo se zbrali na parkirišču pred šolo. Do Gardalanda je bila dolga pot (6 ur vožnje), zato smo se odpravili od doma ob štirih zjutraj. Pridružili so se nam še učenci z Bizeljskega in iz Pišec ter vodič. Vsi skupaj smo se naložili na avtobus in se odpeljali proti Italiji. Na poti smo se večkrat ustavili, da smo si pretegnili noge in pojedli malico. Bolj ko smo se bližali Italiji, bolj smo postajali nestrpni. Razmišljali smo samo, katere adrenalinske naprave nas čakajo in katere bomo lahko preizkusili. Vodič nam je celo pot do Italije razlagal o državi Italiji, o njenih znamenitostih, zanimivostih, zgodovini, geografskih značilnostih, prebivalcih…

Ob prihodu v Gardaland smo se z učitelji dogovorili, ob kateri uri se bomo vrnili domov. Pred vhodom smo vsi komaj čakali, da dobimo vstopnice in lahko začnemo z ogledom ter preizkušanjem atrakcij. Ko smo dobili vstopnice, smo kar stekli v Gardaland. Najprej smo začeli z napravami, ki so srednje zahtevne, potem pa nadaljevali z vsemi ostalimi. Nekatere so bile tudi na vodi. S čolnom smo se  peljali po vodi in pri pristanku si lahko moker. Med najbolj hude adrenalinske naprave spada prosti pad, oblivion, reptor in shaman. Shaman je nova naprava, obnovljena je bila letos. To je vlakec, ki te pelje po različnih adrenalinskih elementih, obiskovalci pa imajo na glavi očala za virtualno resničnost.

V parku se nahajajo tudi restavracije, trgovine z igračami… Za spomin na končni izlet sem si kupila maskoto Gardalanda, to je zelen zmaj. Imeli so tudi stojnice, na katerih so prodajali sladolede, vaflje in hitro pripravljeno hrano. Poskusila sem vaflje, ki so bili zelo okusni. Na napravah so nas fotografirali in za spomin smo si lahko kupili sliko.

Prehitro se je približala ura odhoda in morali smo zapustiti park, čeprav smo se hoteli še zabavati.  Ko smo se vsi zbrali, smo se odpeljali proti domu. Polni adrenalina smo bili tudi na poti domov. V avtobusu smo namreč poslušali prenos košarkarske tekme med Slovenijo in Španijo iz Turčije. Vsi smo zelo navijali in tako pripomogli k zmagi naših košarkarjev.

Dan je bil naporen in bili smo zelo utrujeni, zato smo nekateri v avtobusu zaspali. Zbudili smo se šele v Dobovi pred šolo. Izlet je bil zelo lep, adrenalinski in zanimiv. Večina učencev nas še ni bila v Gardalandu, zato je bilo to za nas nova izkušnja. Vsi smo se zelo zabavali in vrnili z lepimi občutki in polni vtisov.

Maruša Vogrinc, 9. b

Foto: Nastja Dujakovič, 9. a

(Visited 377 times, 1 visits today)