Tudi letos smo ustvarjali v naravi. Kulturni dan, ki smo ga imeli 14. 10. 2021, se je začel z uvodno uro v šoli, nato pa so učenci v obliki različnih delavnic ustvarjali na prostem.

Preizkusili so se v tehnikah landart in mobile, ustvarjali z glino, plesali, fotografirali ter v okviru UNESCO projekta izdelali moder stol.

Tako je kulturni dan opisala Ela Polovič:

V četrtek, 14. 10. 2021, smo imeli kulturni dan. Razdelili smo se v dve skupini. Najprej smo imeli skupaj uvodno uro. Prva skupina je naslednji dve uri mela likovno umetnost, v naravi. Najprej smo se igrali igro o spoznavanju. Potem pa smo barvali modri stol. Nato smo izdelovali landart. Ko sta se dve uri iztekli, sta se skupini zamenjali. Na koncu dneva smo v telovadnici skupaj zaplesali.

Tako pa je kulturni dan opisala Ajda Ogorelc:

V četrtek, 14. 10. 2021, smo imeli kulturni dan. Prvo uro smo brali svoje pravljice, si pogledali predstavitev o umetnosti in po malici odšli do reke Sotle. Ko smo prispeli na cilj, smo se usedli na svoje blazine in prepevali ljudsko pesem z naslovom »Je pa davi slan’ca pala«, medtem pa opazovali polja in travnike. Učiteljica Metka nas je spremljala na kitari in fantje so se odločili, da bodo svoj del repali, namesto peli. Malce smo se ogreli, ko smo plesali v parih na pesem »Ob bistrem potočku je mlin«. Po končanem plesu in petju smo imeli aktivni počitek – delali smo počepe, ne, mnogo počepov ob pesmi »Lavrencija«. Nato nas je učiteljica razporedila v tri skupine po pet učencev. Po skupinah smo razmislili o tem, katero pravljico bomo uprizorili s pomočjo lutk iz koruznega ličkanja. Razdelili smo si delo in pričeli. Po požeti njivi smo si nabrali ličkanje, razne vejice in vsak je izdelal svojo lutko.

Čas je hitro minil. Kar naenkrat je učiteljica pogledala na uro in odpravili smo se proti šoli.

V ponedeljek, 18. 10. 2021, smo pri slovenščini zaigrali svoje lutkovne predstave. V prvi skupini so bili samo fantje in so se predstavili s pravljico »Trije prašički.«,  druga skupina si je izbrala »Pujso Pepo« in tretja skupina je predstavila pravljico z naslovom »Mešana pravljica«.

Kulturni dan umetnost v naravi nam bo ostal v lepem spominu, saj smo se na svežem zraku ob pomirjajočem šumenju Sotle pomerili kar v štirih umetnostih – petju, plesu, izdelavi lutk in pripravi dramatizacije izbranih pravljic.

(Visited 147 times, 1 visits today)