Obvestilo (.pdf)

Spoštovani otroci, učenci, starši in zaposleni!

Zimske počitnice se iztekajo, za nekatere v prijetnem domačem okolju ali pa kje drugje, kjer ste se sprostili in nabrali energijo za nadaljnje delo.

Žal pa se je ravno v tem času po Evropi in svetu razširil nevaren virus. Ker je v šolah in vrtcih idealen prostor za njegovo širitev, smo v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije-NIJZ, sprejeli priporočene ukrepe, ki jih bomo začeli izvajati takoj, ko se učenci vrnejo v šolo, v vrtcu pa jih izvajamo že sedaj.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih priporoča Nacionalni inštitut za javno zdravje:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo (vsaj 1 minuto).
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje oziroma razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože. Za šole in vrtce zaenkrat razkužila za roke še niso predvidena.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

V primeru spremenjenih razmer glede pojava različnih okužb, se bodo ukrepi temu primerno prilagajali. O spremembah in novostih Vas bomo sproti obveščali.

                                                                                                 Ravnateljica: Ivana Baškovič

 

(Visited 89 times, 1 visits today)