Nekaj vtisov:

V tednu otroka smo en dan imeli tudi tehniški dan. Na omenjeni dan smo začeli izdelovati ustrezne izdelke. Naredili smo 3 izdelke, prva je bila sončna ura. A še prej smo mogli narediti plakat. Komaj sem čakala. Kmalu smo se razdelili v skupine. Bila sem z Niko B., Lukatom in Maticem. Ko smo predstavili naš plakat, nam je 2. skupina rekla, da je naš plakat zelo lep. Bila sem zelo vesela. Začeli smo si pripravljati potrebščine za sončno uro. Priznam, da mi je bilo malo težko prilepiti paličico, a na koncu sem uspela. Tudi nekaterim prijateljem je bilo težko, a tudi njim je uspelo.

Ko smo pomalicali, smo se vrnili v učilnico in že je bil na vrsti 2 izdelek. To je bil mlinček na vodo. Učitelj nam je dal navodila in začeli smo izdelovati. Najprej smo mogli sestaviti kolo, nato pa ga dati na leseno paličico. Da kolo ne bi padlo dol, smo še poleg kolesa dali dva majhna krogca. To mi je bilo precej lažje. Učitelj  je rekel naj preostanek naredimo doma, a še prej smo poizkusili, če mlinček deluje. Moj je in to mi je bilo res zabavno, tudi od drugih je deloval.

Nato smo začeli z okostnjakom. To je bil še zadnji izdelek. Najprej smo morali pravilno sestaviti kosti. Ko smo jih pravilno sestavili, smo imeli smo na kosteh pikice, ki smo jih mogli s spenjačem natančno odrezati. Ko smo to naredili, smo s sponkami skupaj dali. Ko smo dokončali, smo ga še pobarvali in naredili skupno fotografijo.

Ta dan sem se zelo zabavala v šoli. Upam, da bomo še kdaj imeli tehnični dan.

                                                                                                                 Lana Lubšina, 4.a razred

V sredo, 6. oktobra 2021, smo imeli tehniški dan. Dneva smo se vsi zelo veselili, ker smo vedeli, da nas čaka malo drugačen šolski dan. Najprej smo se razdelili v skupine, v kateri smo izdelali plakate o tem, kaj bomo delali na tehniškem dnevu. Vsaka skupina je svoj plakat predstavila. Po predstavitvah pa smo se posvetili izdelkom. Najprej smo izdelali sončno uro, ki je bila kar zahtevna za izdelati, še posebej ker smo morali leseno palčko, z lepilom prilepiti na leseni trikotnik in nato še na list papirja. Po malici smo začeli z izdelovanjem mlinčkov. Meni je bilo najtežje lesene deščice vtakniti med dve leseni kolesi. Ko smo končali, smo mlinčke tudi preizkusili. Vsi smo uspešno opravili nalogo, saj so se prav vsi mlinčki vrteli. Moj najljubši izdelek pa je bil gibljivi okostnjak, ker ga je bilo zelo zabavno izdelovati. Na koncu pa smo ga še pobarvali. Če smo imeli pri delu težave, nam je vedno priskočil na pomoč učitelj Tadej. To je bil prav poseben dan. Vsi smo pri delu uživali in se hkrati veliko naučili. Se že veselim naslednjega.

Ula Ivša Krmpotič

 

(Visited 254 times, 1 visits today)