Že kar krepko smo zakorakali v prazničen zadnji mesec leta, ko se po toplih domovih širijo omamne vonjave sveže pečenih piškotov. Teh vonjav pa nismo pogrešali niti na šoli, saj smo 30. 11. 2022 imeli tehnični dan, ko so se pekli različni piškoti in izdelovali izdelki za praznični bazar.

To je bila velika priložnost, da je čisto vsak od nas pokazal veščine, ki jih drugače ne moremo. Že najmlajša triada je poskrbela za prijetne vonjave, saj je vsak razred pekel nekoliko drugačne piškote. Niso pa bili edini. Tudi ena izmed skupin predmetne stopnje je imela enako zadolžitev.

V četrtem razredu so ob prijetnih ritmih glasbe izdelovali svečke v kozarcih in voščilnice, učiteljica pa je preizkusila tudi njihove veščine likanja. V obeh petih razredih so se izdelovali božični okraski.

Na predmetni stopnji smo bili učenci razdeljeni v mešane skupine in tako imeli priložnost bolje spoznati tudi tiste, ki jih vsakodnevno videvamo v šoli, a niso z njimi v razredu. Izbrani fantje so svojo moč in natančnost pokazali v delavnici z izdelovanjem obeskov, nekateri učenci so se naučili novih spretnosti, ko so ob pomoči učiteljice Simone kvačkali. V učilnici kemije so se že skoraj tradicionalno izdelovala mila, bolj likovno nadarjeni učenci pa so risali umetnije na torbe.

Učenci v drugih skupinah pa smo kuhali. Nežne vonjave cimeta so prihajale iz učilnice, kjer so izdelovali tako imenovane piškote in mafine v kozarcu. Kozarce so napolnili s suhimi sestavinami in napisali hiter postopek za pripravo piškotov. V dveh skupinah pa smo se posvečali pripravi prilog k nedeljskim kosilom. Tako so se izdelovali mlinci in rezanci.

Dan je hitro prišel h koncu in komaj smo se zadržali, da nismo vseh sveže pečenih dobrot kar pojedli.

Pina Rožman

V spodnji galeriji je na voljo še nekaj utrinkov učencev 2. a oddelka, ki so 6. decembra s pomočjo svojih staršev izdelovali okraske za svoj razred in hodnik:

 

 

 

(Visited 224 times, 1 visits today)