V tednu od 23. do 26. aprila 2018 smo na šoli izvedli EKO TEDEN. Z njim smo želeli učence spodbuditi k bolj aktivnemu zbiranju ter ločevanju odpadkov. Tako smo v ponedeljek pričeli z EKO dnevom, ko so učenci v šolo prinesli star papir. Ostale dneve so prinašali še odpadne baterije, tonerje in zamaške. Posamezni razredi so še posebej izstopali, zato si zaslužijo tudi posebno pohvalo.

Na centralni šoli so največ papirja zbrali učenci 1. a in 7. a razreda, največ zamaškov pa je zbral 3. a razred. Največ zamaškov, tonerjev in papirja so zbrali učenci 6. a razreda. Naziv najbolj ekološko osveščenega razreda pa so si prislužili učenci 4. a razreda, ki so našo akcijo zbiranja vzeli zelo resno in so prinesli veliko papirja ter največ zamaškov, baterij, tonerjev in kartuš. Na podružnični šoli Kapele smo kot najbolj ekološko osveščen razred razglasili  učence 5. b in 6. c razreda. Vsem skupaj čestitamo!

Naš namen je bil, da učence spodbudimo k odgovornemu ravnanju z odpadki in ker se je cela šola skupaj s podružnico odzvala in sodelovala pri tej akciji, smo se odločili, da bomo vse nagradili s sladoledom.

Sredstva, ki smo jih dobili z zbiranjem papirja in tonerjev, bomo namenili šolskemu skladu, zbrane zamaške pa osebam s posebnimi potrebami.

Želimo si, da bi bili odgovorni do ravnanja z odpadki in nasploh do okolja vsak dan in celo leto, ne samo v okviru EKO tedna. Kajti le tako bomo resnično lahko poskrbeli za naravo in naš planet.

Hvala za vaše sodelovanje!

Predsednica upravnega odbora šolskega sklada Tamara Ogorevc

(Visited 128 times, 1 visits today)