Kako smo preživeli prvi dan šole v naravi?

Danes, 2.11.2021, smo se učenci 4.a in 4.b odpravili v šolo v naravi. Naš cilj je bil CŠOD Čebelica, ki se nahaja v Dolenji vasi pri Čatežu. Zjutraj smo se zbrali, staršem pomahali v slovo in se podali našemu popotovanju naproti.

V Čatež smo prispeli ob 9.40 uri. Najprej smo se preobuli, se razpakirali in seznanili s pravili, ki veljajo v domu Čebelica. S skupnimi močmi in medsebojno pomočjo smo preoblekli postelje in pospravili osebne stvari vsak v svojo omarico. Sledilo je okusno kosilo, krajši počitek nato pa smo se odpravili na pot. Dobro smo se obuli in oblekli, da nam ne bi bilo prehladno. Imeli smo srečo z vremenom, saj je vreme med pohodom »zdržalo«, le tu pa tam so se na kratko pojavile kakšne dežne kapljice. Odpravili smo se po vasi Čatež in jo bolje spoznali. Naučili smo se, da je vas dobila ime po škratu z imenom Čatež. Izvedeli smo, da je s to vasjo povezan tudi naš pisatelj in pesnik Fran Levstik, predvsem po svojem delu Popotovanje iz Litije do Čateža. Naša pot se je nadaljevala po hribu z imenom Zaplaz, ki se dviga nad vasico. Na vrhu smo se odpočili in pomalicali ter si tako nabrali novih moči. Ogledali smo si cerkev Marijinega vnebovzetja, v njeni notranjosti pa smo občudovali prelepe vitraže in mogočen mozaik. Sonce je počasi zahajalo in odpravili smo se proti našemu novemu domu, kjer smo vsak v svoj zvezek strnili vtise prvega dne. Sledila je večerja. Prav prijetno smo se pogreli z zelenjavno mesno juho in posladkali s pudingom. Naš prvi večer smo zaključili na prav poseben način, igrali smo se namreč igre naših dedkov in babic. Zelo smo uživali in spoznali, da za zabavo, dobro voljo in veselje ni potrebno prav veliko.

Zunaj je bila že tema in tako smo se odpravili pod tuš. Legli smo vsak v svojo posteljo, se pokrili z odejo, malo še poklepetali s sošolci, nato pa smo utrujeni zaspali in se podali v svet sanj.

(Visited 346 times, 1 visits today)