Pa je napočil dan, ko smo šli v šolo. Stavba je ogromna, svetla in sodobno opremljena. Duša šole so ljudje – odprti, prijazni, srčni, ustrežljivim, veseli in sproščeni. Danes so nas sprejeli odprtih rok in takoj smo postali del njihove skupnosti. Kljub nekaterim striktnim ukrepom (vsi brez mobitelov, poostreni ukrepi nadzora gibanja po šoli) je vzdušje na šoli sproščeno, vrata učilnic vedno odprta, učenci pa aktivni. Najprej smo ob sodobni tehnologiji izvedli intervjuje. Bili smo pri pouku glasbene umetnosti, kjer smo primerjali špansko in slovensko tradicionalno ter zabavno glasbo. Pri pouku tehnike in tehnologije smo delali 3D izris obeska za ključe. Učiteljicam so predstavili španski izobraževalni sistem.

A to še ni vse! V šolski kantini smo jedli sendviče, ki so nam jih z ljubeznijo pripravile naše španske mame. Delček proste ure pa izkoristili za vajo predstave.

Družine so si želele pripraviti kosilo za nas, čeprav sami te navade nimajo. Zanje je glavni obrok pozna večerja. Zelo so se potrudili in jedli smo tradicionalne španske jedi.

Popoldne nas je v centru Alberica sprejel sam župan. Najeli so nam prevajalko in nas odpeljali po znamenitostih mesta. Celo cerkev, ki je v fazi restavriranja, so nam ekskluzivno odprli. Vsak dober ogled pa se mora končati s sladoledom.

VIDEOPOSNETKI vabljeni k ogledu

(Visited 288 times, 1 visits today)