Tudi danes smo bili pri pouku zelo aktivni. Naučili smo se konfigurirati ruter, namestiti konektor na omrežni kabel, s pomočjo aplikacije sestaviti stacionarni računalnik in sprogramirati enostavno igrico v Scratchu. Poleg bogatih IKT vsebin smo sodelovali pri španščini, valenščini, glasbi, likovni umetnosti in kemiji. Pri pouku športa smo se pomerili v igranju raspalla, tipični igri v Valenciji.

Popoldne je bilo kulinarično obarvano. Navdušeni smo bili nad ogromno posodo za pripravo paelle. Ni od muh pripraviti to jed za 30 ljudi. Kar dva glavna kuharja in trije pomočniki so imeli polne roke dela. Tudi mi smo se izkazali. Pripravili smo belokranjsko pogačo in prekmursko gibanico. Razdelili smo si delo. Eni so pripravili testo, drugi naribali jabolka, tretji pripravili makov, orehov in skutni nadev. Medtem ko so se jedi kuhale in pekle, smo veselo kramljali, prepevali in plesali.

Okus paelle nas je prijetno presenetil. Zelo zanimiva jed s tremi vrstami mesa, rižem in zelenjavo. Klicala je po še in še. Španci so zelo pohvalili prekmursko gibanico in vse smo »zmazali«. Kot se na kulinaričnih dogodkih spodobi, smo si izmenjali recepte in drobne skrivnosti za pripravo. Zala jutri praznuje rojstni dan, zato smo jo presenetili s tortico in drobno pozornostjo.

Večer je bil zelo čustven, saj se ura odhoda neusmiljeno približuje. Pritekla je tudi kakšna solza.

 

(Visited 205 times, 1 visits today)