Spoštovani starši,

na šoli smo v sklopu projekta “Recimo ne odvisnosti” poslušali predavanje o uravnoteženi in odgovorni uporabi zaslonov, ki ga izvaja Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije. Predavanje programa ODKLOP je izvedla ga. Tanje Veber, univ. dipl. soc. ped.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas, da prisluhnete predavanju, ki zajema še kako aktualno problematiko. 

V nadaljevanju so navedene povezave do gradiv, ki podrobneje predstavijo navedene vsebine, da lahko otroke pri uporabi mobilnih naprav ustrezno podprete tudi vi.

  • Smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih, ki so jih pripravili primarni pediatri iz Sekcije za primarno pediatrijo Združenja za pediatrijo v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in strokovnjaki z drugih področij. Smernice za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih naslavljajo vse aktualnejšo problematiko prezgodnje in prekomerne uporabe zaslonov pri otrocih in mladostnikih. Prinašajo časovna priporočila in umeritve za uporabo zaslonov ter vrsto drugih strokovnih vsebin, ki se dotikajo obravnavane problematike. Njihov cilje je dvigniti raven ozaveščenosti o pomenu zmerne, odgovorne, uravnotežene in varne rabe zaslonov ter o kvaliteti vsebin, ki jih otroci in mladostniki prejmejo preko zaslonov. 
  • Zasvojenost z digitalnimi tehnologijami

Povezava do spletne strani z več dodatnimi vsebinami 

Zapisala: Razija Kurspahić, prof. mat. in rač.

(Visited 53 times, 1 visits today)