Tudi v četrtkovo jutro smo se prebudili ob zvokih glasbe. Po že utečeni jutranji rutini – umivanju zob, urejanju in ocenjevanju sob ter zajtrku – smo danes odpotovali kar na Mars. Z reševanjem nalog iz različnih področij smo pridno zbirali žetone, s katerimi smo v trgovini kupili vse potrebno za življenje na Marsu. Bilo je nadvse zabavno, pa še veliko smo se naučili. Mimogrede, ali ste vedeli, da je v enem kilogramu prsti kar milijarda mikroorganizmov?

Po slastnem kosilu smo obiskali trgovinico doma Čebelica in si kupili nekaj spominkov. Nato pa smo se razdelili v dve skupini. Učenci 4. a smo se z učiteljem Ivom odpravili v gozd, kjer smo gradili bivake. Učenci 4. b pa smo se z učiteljem Matejem pogovarjali o vremenu in vremenskih pojavih, merili temperaturo zraka, prsti, hitrost vetra in zračni pritisk. Po sadni malici na gozdni jasi sta se skupini zamenjali.

V dom Čebelica smo se vrnili ob 18. uri, ravno pravi čas za večerjo. Bili smo prijetno utrujeni in zelo lačni. Kuharica je pripravila odlično večerjo in lotili smo se je z veliko slastjo. Po večerji smo imeli pol ure časa, da smo se lepo uredili, kajti povabljeni smo bili na večerno zabavo v klubu Čebulica. DJ Ivo je poskrbel za dobro plesno glasbo in kljub utrujenosti smo peli in plesali vse do pol devete ure, ko je napočil čas za tuširanje in pripravo na spanje.

Jutri se naša pustolovščina končuje in po čudovitem tednu ob 13. uri zapuščamo Čebelico. Predvidevamo, da bomo prispeli v Dobovo ob 14.15 in v Kapele ob 14.30, a zaradi dela na cesti in številnih obvozov točne ure ne moremo z gotovostjo napovedati, zato vas prosimo za razumevanje.

 

(Visited 261 times, 1 visits today)