V domu Čebelica smo se že zelo udomačili, saj točno poznamo »protokol« dneva. Spoprijateljili smo se z učitelji iz doma in vsemi živalcami, ki jih vsakodnevno opazujemo.

Kljub dežju, smo ujeli čas, ki smo ga preživeli na prostem, nekaj dejavnosti pa je bilo potrebno prilagoditi deževnemu dnevu.

Po jutranji rutini smo se Kapelci preizkusili v lokostrelstvu, nato smo izdelovali maketo iz lesenih gradnikov in se naučili orientirati s pomočjo ure. Ko se vrnemo domov, vam pokažemo kje je sever, jug, vzhod in zahod. Zaloge sladkarij so nam žal že pošle, zato nam je kuharica v domu polepšala dan s slastnim sladoledom. Popoldne smo izdelovali električni krog in preizkušali prevodnost različnih snovi ter se učili o zemljevidu in ob zemljevidu.

Dobovčani smo zjutraj izdelovali voziček z balonom (kar so včeraj počeli Kapelci). Vozičke prinesemo domov in vam pokažemo kje, zakaj in kako delujejo. Popoldne smo se odpravili s pomočjo neme karte iskati zgradbe po bližnji okolici, označevati le-te v legendi. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Drugi del popoldneva smo tudi mi izdelovali električni krog ter preizkušali prevodnost. Ali veste, da ravno na Čatežu, v tovarni TEM, izdelujejo stikala in vtičnice?

Večer pa je bil posebej »kulski«, saj smo se zabavali ob nastopih, ki so jih pripravili naši sošolci in zaplesali ob super glasbi. Po zabavi, smo se stuširali in prijetno utrujeni hitro zaspali.

Jutri nas čaka lov na lisico in »slackline«. Po kosilu, ob 13h nas avtobus pripelje v domači mehurček. Ob 14h v Dobovo in ob 14.15 v Kapele. Se vidimo jutri 🙂

(Visited 202 times, 1 visits today)