V mesecu januarju smo na PŠ Kapele imeli akcijo zbiranja za nikogaršnje živali. V sklopu tega projekta smo zbirali denarna sredstva, hrano in druge nujno potrebne stvari za uboge živali. Akcija je potekala od 13. 1 do 27. 1. 2020.

V času zbiranja so na šoli potekale različne aktivnosti na temo Hišni ljubljenčki so naša odgovornost. V četrtek, 23. 1., so nas obiskali kužki iz PoPasje, ki so nam s svojimi lastniki prikazali veliko različnih trikov. Otroci so na koncu imeli možnost stika s kužki ter so se predvsem seznanili s skrbjo in odgovornostjo do živali nasploh, predvsem, kako pravilno pristopiti k psu, ki ga ne poznamo. V ponedeljek, 27. 1., nas je obiskala predsednica Društva za zaščito živali Posavje Damjana Rovan in psička Viktorija, ki je bila rešena iz Kapel. Otroci so jo smeli pobožati. Vsa denarna sredstva in zbrane stvari za uboge živali smo predali DZZŽ Posavje. V četrtek, 30. 1., nas je obiskala gospa Simona Tusun s terapevtskim psom. Skupaj s psičko Ami sta nam pokazali potek učne ure, v tem pa so sodelovali tudi naši otroci. Stik človeka s psom namreč dobro vpliva na motivacijo, znižuje napetost, depresivnost, izboljšuje samopodobo, pomirja, izboljšuje komunikacijo.

Vsi se lepo zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli prispevali k tej akciji in s tem polepšali dneve nikogaršnjih živali. Še posebej bi se zahvalili: Sari Krošelj iz Globokega, Primožu Hotku iz Kapel, kmetiji Vašcer Quarter Horses in velika hvala 4. razredu iz centralne šole Dobova z razredničarko Mileno Stojčovski, saj so učenci zbrali zelo veliko hrane in vsega ostalega nujno potrebnega za nikogaršnje živali.

Otroci in kolektiv PŠ Kapele

(Visited 448 times, 1 visits today)