V četrtek dne, 9. 11. 2017, smo imeli učenci od 7. do 9. razreda OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova kulturni dan. Odpravili smo se v Novo mesto na ogled muzikala Cvetje v jeseni.

Ob 8.30 uri smo se zbrali v svojih matičnih razredih, kjer smo imeli uvodno uro. Pogovorili smo se o muzikalu, ki si ga bomo ogledali, o njegovih prvih uprizoritvah in avtorju te povesti Ivanu Tavčarju. Po  malici smo se odpravili na avtobusno postajo, kjer nas je čakal avtobus, s katerim smo se odpeljali v Novo mesto. Ob prihodu smo se zbrali pred dvorano, kjer so nam učiteljice razdelile vstopnice, nato smo vstopili. Luči v dvorani so se ugasnile in predstava se je pričela.

Muzikal je govoril o mestnem doktorju prava Janezu, ki se je odpravil na oddih na podeželje k sorodnikom. Tam je spoznal lepo, mlado kmečko dekle Meto. Kmalu sta se zaljubila drug v drugega, a se je moral Janez  vrniti nazaj v mesto. Meta je bila nesrečna ter izgubljena. Tudi Janez je mislil le nanjo, zato je kupil domačijo na podeželju in se vrnil, da bi se poročil z njo. Odšel je do njenih staršev ter ju prosil za blagoslov. Po krajšem prepričevanju sta mu dovolila. Ves vesel ji je odhitel povedat. Meti, ki je bila od nekdaj šibkega srca, se je uresničila srčna želja in ker je za zmeraj želela čutiti samo tako veliko srečo in ljubezen, je umrla. Tedaj je Janez spoznal, kaj je prava ljubezen in ji je ostal zvest za zmeraj.

Prav vsi smo bili navdušeni nad prelepo zgodbo in odlično izvedbo muzikla, zato smo nastopajoče nagradili s stoječimi ovacijami.

Drugi kulturni dan mi je bilo zelo všeč, saj je bila predstava čudovita. Menim, da smo vsi uživali ob gledanju, predvsem pa poslušanju te zgodbe.

Urša Nakani, 8. razred

        

 

Foto vir:  https://www.facebook.com/pg/cvetje.v.jeseni/photos/?ref=page_internal

(Visited 154 times, 1 visits today)