V petek, 23. 9. 2022, smo imeli športni dan. Zjutraj smo se vsi skupaj zbrali na igrišču. Pripravili smo se na jesenski kros. Najprej so tekli učenci 9., nato 6., 8. in na koncu 7. razreda.

Proga 8. in 9. razreda je bila dosti zahtevna. Začeli smo na tekaški progi, nato smo tekli za šolo, vse okoli ograje igrišča, potem smo odtekli še krog okoli nogometnega igrišča in tekaške steze. Tako smo zaključili kros.

Po končanem krosu smo se dobro najedli, se razdelili v skupine, nato pa je sledil orientacijski pohod. Ko smo dobili navodilo, smo se veselo odpravili proti prvi orientacijski točki in sicer h kulturnem domu v Dobovi. Tam smo si ogledali spomenik in rešili zastavljene naloge. Nato smo se odpravili proti spomeniku kosca, kjer nas je pričakala učiteljica Silva. Pot smo nadaljevali proti Vulkanizerstvu Furlan, vse do potoka Negot. Tam smo z učiteljico Erno izmerili koliko °C ima ozračje in koliko °C ima potok. Nato smo se po travnikih odpravili proti glavni cesti, kjer nas je čakala nova naloga in učitelj Krešimir. Ko smo nalogo opravili, smo nadaljevali mimo raznih trgovin in tovarn. Prišli smo do železnice, kjer smo previdno prečkali tirnice in se napotili proti AFP-ju. Tam smo očitali dolžino trgovine, nato pa smo se odpravili proti Gabrju, kjer nas je pričakala učiteljica Razija. Skupaj smo opravili glasbeno nalogo, potem pa smo pot nadaljevali po najkrajši poti do šole. Tako se je zaključil orientacijski pohod. Športni dan pa smo zaključili s podelitvijo priznanj jesenskega krosa.

Zala Rogič in Nuša Račič, 8.a

(Visited 201 times, 1 visits today)