V soboto, 17. 2. 2018, smo imeli učenci OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova delovno soboto. Kot šola smo že drugič sodelovali na tradicionalnem pustnem karnevalu »Fašjenk Dobova«.

Učenci in učitelji smo se ob 12.00 uri zbrali pred šolo, kjer smo najprej vadili koreografijo. Letos smo z maskami, ki smo jih izdelali sami, predstavljali vesolje. Učenci prve triade so bili zvezdice. Učenci druge triade so predstavljali lunine mene. Učenci 6. in 7. razreda so se preobrazili v astronavte. Učenci 8. in 9. razredov pa so izdelali kostume vseh planetov, sonca ter dve raketi. Vsaka od teh skupin je imela svojo predstavitveno točko. Astronavti so »letali« okoli luninih men, učenci, ki so predstavljali planete, pa so plesali okoli sonca. Potem smo šli v razrede, da smo se preoblekli v kostume in naličili. Tako pripravljeni smo se odpravili proti Dobovi, kjer smo se priključili povorki, ki je prihajala iz Loč. Pred nastopom so vsako skupino napovedali in potem smo zaplesali svojo koreografijo. Gledalci so nas nagradili z aplavzom, kar pomeni, da smo jim bili všeč. Po nastopu smo se zbrali pri šolskem kombiju, kjer nas je čakala malica. Nato pa smo si ogledali še ostale nastopajoče skupine, ki so prišle iz različnih koncev Slovenije in tudi iz tujine.

Bilo je zabavno, polno smeha in prav vsi smo veseli, da smo lahko sodelovali na dobovskem »Fašjenku«. Upam, da se vidimo naslednje leto.

 

Urša Nakani, 8. a, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova
Foto: Simona Bortek

Na Fašjenku se je skupinska maska naše šole tako predstavila:

VESOLJE

Iz osnovne šole prihajamo,
z vesoljem se predstavljamo.

Zvezdice majhne,
zvezde velike
nebo nam krasijo,
se med sabo lovijo.

Luna jih gleda,
je njihova mična soseda.
Je mal domišljava,
gospa je ta prava.
Enkrat je polna,
drugič pa prazna,
se v krajce spreminja,
da osvetljena je vsaka stopinja.

Po nebu krožijo tudi bratje planeti
okoli sonca so kar malo zadeti.
Raketa z astronavti jih opazuje,
vesoljski polet dopolnjuje in kuje,
kako in zakaj bi živeli tam zdaj.

Tako nam vesolje sporoča naslednje:
za vsakega najde se prostor pod soncem,
le treba je volje, da nam bo bolje,
je treba ljubezni, miru in sprave,
takrat najde življenje rime prave.

Sestavila: Metka Kajtna

(Visited 430 times, 1 visits today)