Dragi starši in učenci.

Mineva drugi teden dela na daljavo. Upamo, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Internetne povezave včasih »padajo«, ker je občasno število uporabnikov preveliko. Poskusite čez kakšno uro, najbrž bo šlo.

Učence in starše, ki še niste uspeli vzpostaviti stika z učno snovjo, ki vam jo pošiljajo učitelji, prosimo, da to storite. Po naših informacijah imajo vsi učenci dostop do interneta. Sporočite svoji razredničarki v čem je težava, da skupaj najdemo pot do rešitve..

Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in jih prilagoditi sebi. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašo razredničarko ali pa učitelja, ki je gradivo poslal.

 

Delo na daljavo – prav je, da ima učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti. Z otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela, če ga še niste – delo za šolo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti. Po šolskem urniku naj si otrok označi že opravljene dejavnosti za tisti dan.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami (oziroma z vašimi družinskimi člani) in izkoristite sonce, snežinke in mraz in dež, kar nam je pač dano.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Zato ni vredno zaradi tega, krhati družinskih in medosebnih odnosov. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. Skupaj zmoremo.

Ostanimo zdravi.  Srečno!

                                                                                  Kolektiv OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

25.3.2020

(Visited 90 times, 1 visits today)