Danes, 17. 11. 2017, smo na naši šoli imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Imamo ga vsako leto na tretji petek v novembru.

Najprej smo se vsi zbrali v jedilnici in se usedli za mize. Ravnateljica nam je povedala nekaj o tem, kako bo potekal zajtrk, nato pa še nekaj o tradicionalnem slovenskem zajtrku in iz česa je sestavljen. Ker je del tega zajtrka tudi med, nam je ravnateljica povedala še nekaj o čebelah in o tem, zakaj jih moramo spoštovati. Po vseh teh zanimivih dejstvih o čebelah smo vsi učenci zapeli pesem Čebelice. Pesem govori o čebelarju in čebelah. Pesem smo zapeli zelo glasno in veselo. Potem smo dobili zajtrk. Sestavljen je bil iz črnega kruha, meda, masla in mleka ter jabolka. Vsa živila so bila od lokalnih proizvajalcev iz lokalnih kmetij.

Zajtrk je bil vsem všeč in vsi bi imeli vsak dan v šoli zajtrk. Dan je bil poseben, saj smo imeli tudi malo spremenjen urnik. Takrat, ko bi morali imeti prvo šolsko uro, smo jedli zajtrk. Komaj čakam na naslednje leto, ko bo tretji petek v novembru.

Lina Bertol, 9.b razred

(Visited 114 times, 1 visits today)