OBVESTILO.pdf

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je s sklepom o začasnem in preventivnem ukrepu poteka vzgojno-izobraževalnega dela v času med 19. in 23. oktobrom 2020 določilo, da:

  • Učenci od 1. do 5. razreda osnovne šole pouk obiskujejo v šoli.
  • Za učence od 6. do 9. razreda osnovne šole in dijake poteka izobraževanje na daljavo.
  • Izobraževanje na daljavo poteka tudi v glasbenih šolah, na področju izobraževanja odraslih in višjih strokovnih šolah. 

Šolarji in dijaki morajo maske obvezno nositi v skupnih prostorih, ko vstopajo v šolo, na šolskih hodnikih, ko gredo v sanitarije, v jedilnico, v telovadnico… Maske nosijo tudi pri pouku, ko so v učilnici skupaj z učenci oz. dijaki iz drugih oddelkov (npr. pri izbirnih predmetih, nivojskem pouku, pripravi na maturo …), enako tudi pri obšolskih dejavnostih oziroma krožkih.

Uporaba zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza ni potrebna za:

  • učence v osnovni šoli ter dijake v srednji šoli, ko so v matičnem oddelku,
  • učitelje do vključno 3. razreda osnovne šole, pri opravljanju neposrednega dela z učenci in osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.

Učitelji od 4. razreda osnovne šole dalje in učitelji srednjih šol masko uporabijo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje.

Starši, ki vstopajo v šolo, morajo uporabljati masko.

NIJZ vsak petek objavi posodobljena priporočila glede uporabe mask, ki bodo veljala v prihajajočem tednu od ponedeljka do nedelje.

vir: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/ukrepi-za-zajezitev-sirjenja-okuzb/

 

(Visited 239 times, 1 visits today)