V letu 2022 zbirka Sinji galeb – zbirka, namenjena otrokom od 10. leta dalje – praznuje že 70. rojstni dan. Ob tej priložnosti bomo na šoli pripravili razstavo in k sodelovanju vabimo tudi učence in učitelje.

V najstarejši zbirki za mladino pri Mladinski knjigi je doslej izšlo že več kot 350 knjig, med njimi Mali princ,  Jonathan Livingston Galeb, Pika Nogavička, Tajno društvo PGC, Geniji v dolgih in kratkih hlačah, Butalci in Bratovščina Sinjega galeba, po kateri je zbirka dobila ime.

Ustanovitelj zbirke in njen prvi urednik je bil pesnik Ivan Minatti, ki je v zbirko že od vsega začetka uvrščal priljubljene in kakovostne knjige tujih avtorjev in avtoric, k pisanju pa spodbujal domače pisatelje in pisateljice. 

Vabljeni ste, da pobrskate po domačih knjižnih policah in pogledate, ali imate katero od knjig iz te zbirke in jo prinesete v šolsko knjižnico, kjer bomo pripravili razstavo. 

V knjigi boste našli naslov zbirke: KNJIŽNICA SINJEGA GALEBA ter številko, katera po vrsti v zbirki je knjiga izšla.  

Knjige iz zbirke prepoznate tudi po logotipu, v katerem je sonce in spredaj galeb. Logotip v knjigah lahko najdete na različnih mestih (na platnici, hrbtu knjige, znotraj knjige).

logotip zbirke

Lastnika najstarejše knjige iz zbirke oziroma z najmanjšo zaporedno številko čaka nagrada.

 

V pomoč vam bo tudi priložen plakat (OGLED), kjer lahko vse knjige(njihove naslovnice), ki so izšle, vidite.

 Ξ Knjige lahko prinesete v knjižnico do 18. 3. 2022. Ξ

 

Hvala že vnaprej, vaši knjižničarki Doroteja in Lučka

 

(Visited 283 times, 1 visits today)