V mesecu septembru smo na šoli izvedli športni dan »Tek solidarnosti«. Ta dan ni bil običajen športni dan, saj je imel poudarek na dobrodelni noti. Učenci so tekli, da bi pomagali eni od osnovnih šol, ki so jo prizadele avgustovske poplave. V akcijo smo vključili tudi podjetja iz naše okolice. Nesebično so se odzvali našemu vabilu. Denar se je zbiral slab mesec dni. Zbrali smo kar 2690,16 EUR, zato se na tem mestu zahvaljujemo vsem, ki ste kakor koli prispevali k naši dobrodelni akciji.

V torek, 10. 10. 2023, je skupina učencev (iz vsake triade po dva najbolj vztrajna tekača) v spremstvu dveh učiteljic obiskala OŠ Mengeš in jim simbolično predala zbrani prispevek. Na šoli so nas zelo lepo sprejeli. Razkazali so nam prostore, ki so bili poplavljeni. Spodnje nadstropje šole, tj. 11 učilnic, kuhinja z jedilnico, telovadnica in garderobe, so trenutno neuporabni. Po svojih najboljših močeh se trudijo čim prej urediti vsaj nekaj učilnic, da bodo lahko vsi učenci imeli pouk v šoli. Pred šolo imajo postavljen šotor, ki je njihova začasna jedilnica. K sreči jim je bilo vreme naklonjeno, tako da so lahko imeli veliko pouka zunaj, v okolici šole.

 

Na OŠ Mengeš se nam iskreno zahvaljujejo za našo občutljivost ob nesreči, ki jih je doletela. Znesek bodo v celoti namenili v njihov šolski sklad za pomoč njihovim učencem.

 

Izjave učencev po obisku OŠ Mengeš:

V torek smo šli »na izlet« v OŠ Mengeš. Ko smo prišli, so nas peljali na ogled šole. Med ogledom šole smo videli škodo, ki so jo povzročile poplave. Upam, da bodo šolo kmalu obnovili, da bodo lahko otroci v svojih učilnicah.

Vasilija Kostič, 3. a

OŠ Mengeš mi je bila zelo všeč, a ko sem videl posledice poplav, je bilo kar šokantno. V spodnjem nadstropju se je vse sušilo. Učilnice so bile čisto prazne, vse stvari so bile na hodniku. Drugače pa mi je bilo zelo lepo.

Luka Ivša Krmpotič, 3. a

V torek, 10. 10. 2023, smo odšli v Mengeš. OŠ Mengeš smo predali zbrani denar zaradi poplave, ki je prizadela njihovo šolo. Grozno mi je bilo, ko sem videla njihovo telovadnico. Telovadnica je na zunaj zelo lepa, ampak ko jo vidiš od znotraj, je žalostno. Nimajo parketa in po tleh je polno sušilcev, ki izsušujejo tla. Učenci bodo imeli šport zunaj, dokler jim ne popravijo telovadnice. Poplavilo jim je tudi več kot 11 učilnic, ki sedaj niso v uporabi, in garderobe, zato se preobuvajo pred učilnicami. Malico jedo v učilnicah, kosilo pa v šotoru. Tudi kuhinjo in jedilnico jim je poplavilo, zato jim od drugod pošiljajo hrano. Njihovo šolo je res zelo poplavilo, zato smo bili zelo veseli, da jim bomo z našim prispevkom vsaj malo priskočili na pomoč.

Ula Ivša Krmpotič, 6. a

(Visited 230 times, 1 visits today)