V petek, 22. 9. 2023, smo imeli atletski športni dan, s katerim smo obeležili evropski in slovenski dan športa. Vreme je bilo kot naročeno, saj nam ni bilo ne prevroče in ne prehladno. Med napori nas je v zadnjih šolskih urah pobožalo tudi sonce.

Učenci so se najprej zbrali v učilnicah, kjer so poslušali razlago glede glavnega namena izpeljave športnega dne. Na to temo so si ogledali še motivacijski posnetek o teku in posnetek o nedavnih poplavah. Ta sta ju motivirala za nadaljnje aktivnosti na prostem. Nato so se odpravili na igrišče, kjer so se ogreli in pomerili v atletskem troboju ter pridno nabirali kilometre za solidarnostni namen. Učenci od 1. do 5. razreda so se pomerili v metu vorteksa, teku na 60 m in skoku v daljino z mesta; učenci od 6. do 9. razreda pa v metu krogle, teku na 60 m in skoku v daljino z zaleta. Tako smo v vsakem razredu dobili po 3 najboljše učence v teh disciplinah.

Cilj športnega dne je bil nabiranje kilometrov za solidarnostni namen. Prispevke smo preko donacij bližnjih podjetij in prostovoljnih prispevkov učencev in staršev zbirali za poplavljeno šolo. Skrinjica s prispevki se je hitro polnila, prav tako pa so se nabirali tudi kilometri. Vsi učenci in učitelji smo se odrezali več kot odlično, saj smo na centralni šoli v Dobovi ter na podružnični šoli v Kapelah opravili kar 1601 km. Na športnem dnevu je sodelovalo okrog 250 učencev in vsi prisotni učitelji.

Najpomembnejše pa je, da smo do sedaj zbrali 2520,16 evrov. Donacije zbiramo še do torka, 3. 10. 2023. Podatki za nakazilo se nahajajo v naslednjem dokumentu: https://www.osdobova.si/files/2023/09/Prosnja-za-donatorstvo.pdf

Po tem datumu bomo denar predali Osnovni šoli Mengeš, ki je bila v poplavah precej poškodovana. Njihova športna dvorana ima ponekod uničena tla, preostale dele že sanirajo. Učenci sedaj telovadijo zunaj. Ker pa bo kmalu hladno, bi radi dvorano vsaj delno sanirali pred zimo. Tudi sama šola ni imela sreče, saj jim je poplavilo klet in s tem 12 učilnic, kabinetov, kuhinjo, jedilnico in garderobe. Zato jim bo naša in vaša pomoč prišla še kako prav.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, tako s prispevki kot s sodelovanjem na športnem dnevu.

 

Zapisala: Simona Bortek

(Visited 295 times, 1 visits today)