PISMA(.pdf)

Teden pisanja z roko 2021, s katerim ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko, se je zaključil. V teh časih, ko so učenci zelo privezani na tipkovnice, je spodbujanje pisanja z roko še toliko bolj pomembno.

Projekt organizira Društvo radi pišemo z roko v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Marijana Jazbec (predsednica društva Radi pišemo z roko) je o pomenu pisanja z roko zapisala: “S tem, ko pišemo, se naše motorične spretnosti izboljšujejo in pisava postane bolj ritmična, tudi bolj čitljiva in tekoča.”

Z njo se je na Valu 2020 o letošnjem projektu pogovarjal Aleš Smrekar, posnetku pa lahko prisluhnete na povezavi: https://val202.rtvslo.si/2021/01/teden-pisanja-z-roko/

V okviru projekta so učenci ustvarjali na temo »Pišem pismo prijatelju«, nekatere izmed izdelkov pa si lahko ogledate v galeriji.

Iz številnih pisem je razvidno, da učenci pogrešajo druženje v šolskih klopeh. V želji po čimprejšnjem snidenju v šoli se jim pridružujemo tudi učitelji.

Pripravila: Barbara Bosina

 

 

(Visited 142 times, 1 visits today)