“Danes smo pekli piškote. Delali smo moto kekse. Bili so zelo zahtevni, a nam jih je uspelo narediti več kot 100. Bilo je zelo zabavno, saj smo čisto vse morali narediti sami. In bili so tako okusni. Po malici smo delali posodice iz das mase. Ko smo jih končali, smo izdelovali praznično vasico in snežinke in okrasili učilnico. Tik pred kosilom smo piškote namazali še s čokolado.

Naj vam opišem izdelovanje posodic. Z valjarjem smo razvaljali das maso. Paziti smo morali na debelino in velikost. Učiteljica nam je odtisnila krog z veliko posodo. Na maso smo odtisnili čipko. Krog smo poveznili čez plastično posodo za skuto.

Peke piškotov smo se lotili tako, da smo najprej podvojili sestavine za recept, se razdelili v dve skupini in umešali eni temno testo, drugi svetlo testo. Sami smo tehtali, valjali, jih polagali na pekač … ” Zapisal: Jaka Urek, 4.b

Izdelke, ki smo jih ta dan ustvarili na PŠ Kapele, smo ponudili na govorilni uri, na katero so prišli starši skupaj z otroki, in sicer v torek, 6. 12. 2022. Člani šolskega sklada se lepo zahvaljujemo vsem učiteljicam za organizacijo, otrokom za izdelavo, staršem pa za prostovoljne prispevke Šolskemu skladu OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova.

Mateja Škorc

(Visited 80 times, 1 visits today)