Za učence 9.razreda OŠ dr.Jožeta Toporišiča Dobova se je šolsko leto pričelo z zaključkom, saj smo v ponedeljek, 10. 9. 2018, imeli zaključni izlet v Gardaland.

Zjutraj smo se zbrali ob 3.30 uri na avtobusni postaji pri šoli, kjer smo se skupaj z učenci iz OŠ Globoko odpeljali proti Italiji. Na prvem postanku v Ljubljani se nam je pridružila vodička, ki nam je dolgo pot krajšala z zanimivimi in poučnimi informacijami o Italiji. Povedala nam je marsikaj o zgodovini, tradiciji, prehrani, geografskih enotah in ostalih zanimivostih te države.

Ko smo prispeli na cilj, sta nam učiteljici razdelili vstopnice in nam dali še nekaj zadnjih napotkov preden smo se v manjših skupinah odpravili dogodivščinam naproti.

V Gardalandu smo si lahko ogledali različne atrakcije od gradov, slapov, pravljičnih hišk, kipov, pa vse do 4D kina, predstav,… Najbolj pa smo se veselili avanturističnih voženj in adrenalinskih spustov. Meni so bile najboljše vodne vožnje atlantida, colorado boat in vožnja skozi piramido. Izmed vseh pa so najhujše adrenalinske naprave oblivion, raptor, shaman, prosti pad in blue tornado.V parku je tudi veliko restavracij, stojnic in trgovinic s spominki, kjer smo si lahko kaj kupili.

Čas je prehitro minil in morali smo se zbrati pri vhodu, kjer nas je že čakal avtobus s katerim smo se odpeljali proti domu. Po nekaj urah vožnje je večino premagala utrujenost in so zaspali. V Dobovo smo srečno prispeli ob pol polnoči.

Prav vsi smo se imeli na izletu lepo, saj je bil zanimiv, zabaven in poln adrenalina. Vendar pa smo se tudi zavedali, da je to naš zadnji skupni zaključni izlet.

Urša Nakani, 9. a, OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova
Foto: Erna Drofenik Lorber

(Visited 238 times, 1 visits today)