V soboto, 26. marca 2022, se je uspešno zaključilo državno tekmovanje STROGO ZAUPNO, ki temelji na kriptografiji in ga organizira zavod Mathema. Na državno tekmovanje so se pod mentorstvom Razije Kurspahić in Nataše Frigelj uvrstili tudi naši učenci  David Vogrinc, Ana Slovenc iz 1.razreda, Sara Vogrinc, Nika Kežman iz 3. razreda, Matic Krošelj, Miha Pšeničnik iz 4. razreda Jana Škrobot, Ela Polovič iz 6. razreda, Zala Rogič, Nuša Račič iz 7.razreda, Pina Rožman, Julija Slaček Pavuna iz 8. razreda ter Živa Frigelj, Žan Volovec in Nik Škaler iz 9. razreda. Domov so prinesli pravo bero odličij, saj so nekateri dosegli vrhunski rezultat. Tekmovalci so se na državno tekmovanje uvrstili na podlagi rezultata, ki so ga dosegli na šolskem tekmovanju.

David Vogrinc in Pina Rožman sta s 1. mestom v svoji kategoriji osvojila zlato priznanje, Sara Vogrinc, Matic Krošelj, Jana Škrobot, Ela Polovič in Zala Rogič pa srebrno priznanje.

Tekmovanje na šolski stopnji predstavlja za učence prvo spoznavanje z osnovami kriptografije in popularizacijo matematike.

ISKRENE ČESTITKE!

                                                                                            Mentorica: Nataša Frigelj

Več na spletišču MISS MATHEMA:  http://www.mathema.si/si/strogozaupno/

 

(Visited 203 times, 1 visits today)