V soboto, 19. februarja 2022, se je na UL FRI in UM FERI uspešno zaključilo državno tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober, ki ga organizira društvo ACM Slovenija in je del mednarodnega tekmovanja Bebras. Na državno tekmovanje, ki je potekalo v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, sta se pod mentorstvom Razije Kurspahić uvrstili tudi naši učenki Jana Škrobot iz 6. razreda in Pina Rožman iz 8. razreda ter dosegli vrhunski rezultat. Tekmovalki sta se na državno tekmovanje uvrstili na podlagi rezultata, ki sta ga dosegli na šolskem tekmovanju. Po vsej Sloveniji je tekmovalo 24.833 učencev in dijakov, od tega se je na državno tekmovanje uvrstilo 248 tekmovalcev.

Pina Rožman je s 1. mestom osvojila zlato priznanje, Jana Škrobot pa s 16. mestom srebrno priznanje.

Tekmovanje na šolski stopnji predstavlja za učence prepotrebno prvo spoznavanje z digitalnimi veščinami in znanji. Ta znanja krepimo tudi na naši šoli.

ISKRENE ČESTITKE!

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega mišljenja, namenjeno vsem osnovnošolcem od 2. razreda in srednješolcem. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas. Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.

Več na spletišču ACM Bober: Rezultati 2021/2022 | ACM Tekmovanja

(Visited 242 times, 1 visits today)