Nekaj vtisov:

14.10.2021 smo 4. in 5. razred šli na pohod. Sabo smo imeli nahrbtnik, vodo in malico. Zjutraj ob 7.30 smo pojedli malico, po malici smo se preobuli v čevlje in odšli ven. Prvo smo šli mimo gostilne Molan potem pa do Rigonc. Potem smo odšli do Držičevih krav. Učiteljica Biserka nam je povedala o njihovih sončnih elektrarnah. Videli smo tudi njihove ovce. No, potem smo končno prišli do kapelice kjer smo pojedli malico. Ko smo pojedli malico smo odšli do Jovsov kjer na je učiteljica Biserka povedala o posebnih pticah, ki tam živijo. Potem smo odšli do Velikega Obreža in čez gozd, kjer smo videli kako so otroci iz vrtca zgradili bivak. Tam smo še enkrat imeli malico. Potem smo čez gozd odšli do Malega Obreža in čez Mali Obrež v Dobovo. Še prej, ko smo šli do šole, smo si ogledali noje, ki so bili zelo radovedni. Dva noja sta bila še posebej radovedna, prihajala sta nam čedalje blišje in si nas ogledovala. Ko smo si jih ogledali smo odšli v šolo kjer nas je čakalo kosilo. Jesenskega pohoda je bilo konec.

Nika Blažinč, 4. razred

V četrtek, 14.10.21, smo se ob 08:00 uri odpravili na pohod. Štartali smo pri šoli, potem pa smo šli na podvoz, kjer smo zavili na manjši hribček. Prišli smo do gostilne Megovec. Malo smo si jo ogledali in odšli naprej po stari cesti za Rigonce. Prišli smo do podvoza in pot nadaljevali do gradbišča Baznik. Ob poti naprej so nas čakale Deržičeve krave. Šli smo si ogledat njihovo štalo in tam smo imeli prvi počitek. Nadaljevali smo po nasipu in zavili dol do kapelice. Odprli smo svoje nahrbtnike in se okrepili z malico. Ko smo pomalicali smo odšli proti reki Sotli. Nekaj časa smo hodili ob jekleni žici in prišli do Gmajne. Tam nam je učiteljica pokazala katere ptice so v Jovsih. Nekaj časa smo hodili in prišli na Veliki Obrež. Pot smo nadaljevali do Jovsov. Tam nas je učiteljica Biserka odpeljala v bližnji gozd. Našli smo bivak, ki so ga naredili učenci iz vrtca. Tam je sledila še druga malica. Po postanku smo zavili na Kapelsko cesto, in naprej v smeri Dobove do gasilskega doma na Malem Obrežu.  Ob poti smo občudovali noje, ki so se pasli v obori. Nato smo se po cesti spustili do šole, kjer se je naš pohod zaključil.

Žiga Kopinč, 4. razred

 

Zbrali smo se v šoli , se pripravili in odšli na pohod. Ubrali smo nekoliko daljšo pot, saj smo šli proti Rigoncam. Prišli smo do manjše sončne  elektrarne. Zraven so se pasle krave. Učiteljica je razložila, da so to posebne vrste krave pripeljane iz Amerike. Pot smo nadaljevali skozi Veliki Obrež. Na Malem Obrežu smo zavili proti Jovsom in prispeli v gozd. Nekaj časa smo se v gozdu poigrali in se vrnili v šolo.

Ana Supančič, Tanaja Vučajnk, Tina Slovenc

Zbrali smo se v razredu. S četrtim razredom smo se pred šolo pogovarjali in čakali učitelje.

Ko smo prišli v Jovse, so nas pričakale krave in ovce. Ogledali smo si jih ter se odpravili na pot. Po dolgi poti smo srečali Tininega dedka. Pred nami je bil gozd in smo se ustavili pri bivaku. Ogledali smo si ga in odšli proti šoli.

Erika Petelinc, Žana Bosina, Val Vučajnk

Ko smo prišli v šolo, smo se zbrali in pomalicali. Odšli smo na pot. Prišli smo do krav, ki niso bile najbolj vesele, da smo jih zmotili. Nato smo si ogledali še koz in jih od daleč opazovali. Nato smo odšli v gozd.

Hana Supančič, Nika Pavuna

Najprej smo se zbrali pred šolo, potem smo krenili proti postaji. Ustavili smo se na travniku in pot nadaljevali do Jovsov. Izvedeli smo, koliko ptic, ki živijo v Jovsih, so prešteli, da tu živi tudi modra žaba…pot smo nadaljevali proti Velikemu in Malemu Obrežu.

Valentina Kelhar, Nikolina Čibarić

 

(Visited 94 times, 1 visits today)