V soboto, 16. 12. 2023, so v MC Brežice učenci in učitelji predstavili dejavnosti in učinke Erasmus+ projekta  z naslovom Active + Creative = CreActive.

Ta se na OŠ dr. Jožeta Toporišiča namreč konec decembra po letu in pol uspešno zaključuje. Vanj so bili vključeni tako učenci kot učitelji in čisto vsak v ekipi je prispeval k temu, da je projekt zaživel. V sklopu projekta sta bili izvedeni dve mobilnosti učencev – ena v Španijo, druga na Poljsko.

Učenci so ponesli glas o Sloveniji skozi besedo, ples in glasbo, našo bogato kulturno dediščino predstavili z gledališko igro Ljudski junaki v sodobni preobleki, skupaj z učenci iz tujine oblikovali strip, spoznali njihovo kulturo in običaje ter spletli trajne prijateljske vezi.

V Mladinskem centru Brežice so bili vtisi ob zaključku projekta neverjetni. Več kot očitno je bilo, da sta ti izkušnji povezali tudi obe skupini učencev, saj so ugotovili, da so med izmenjavo naleteli na podobne izzive. Prav vsak izmed njih na izmenjavo gleda kot na enkratno doživetje in zanimivo preizkušnjo.

Mogoče kdo dvomi, da Erasmus+ bogati življenja in širi obzorja? No, mi smo se prepričali, da je temu res tako.

(Visited 120 times, 1 visits today)